Öppettider



onsdag 30 november 2011

Mug/glögg rugs


Ikväll är det Sprätthöneträff i Torghuset i Smålandsstenar. Då ska det sys Mugrugs a la jul, alltså glöggmattor. Jag är ju inne i ett muggmatte race och syr på längden och tvären så jag måste givetvis dit.
Funderar på om man kanske ska lägga i lite kryddor som kan förnimmas och ge lite extra julkänsla.
Mattorna på bilden är en julklapp och är tänkta att vara lite längre än bara över jul.

På lördag har vi extra öppet kl.10-13!

fredag 25 november 2011

Vädertolkning

Vad gör ni för tolkning när VäderNissarna säger stormbyar och höstrusk? Inte kan det väl betyda putsa fönstren i alla fall... Min tolkning är SYHELG!


Published with Blogger-droid v2.0.1

måndag 21 november 2011

Tomtegubbar och Tomtepar


Nu har vi kommit ifatt oss och har tygpackar till de flesta nya mönstren så nu kan jag visa några lockelser som varit med oss på mässorna.
Det är Tomtegubbar som man kan sy ganska snabbt och enkelt, en perfekt liten grej för en pysselkväll. Till dem finns det mönster, tygpackar och skägg (ull från Gotlandsfår).


Sen har vi Tomteparet som vi inte presenterat här tidigare, det är två härliga vepor som det är lite mer pyssel med men ändå ganska enkelt då alla applikationerna sys med hjälp av vliesofix. 

Idag har jag träffat på två andra tomtar...de var utsända från skattemyndigheten för att kolla vårt kassaregister. Undrar om skattemyndigheten har någon Facebooksida med "gilla knapp"? Känns bra att de kom hit så man ser att kostnaden för nytt kassaregister inte var bortkastade pengar...

onsdag 16 november 2011

Mera tyger!


Hela tiden trillar dom in, alla inspirerande tyger! Jag blir så sugen. Här har vi plockat ihop en höstig, lugn tygpack med en liten touch av fika, ett av tygerna har glas och kannor och SÅKLART text(!) de övriga är väldigt neutrala och fina. En härlig serie som med bravur kommer att kunna ersätta vissa Moda Marbles. Blir du sugen så går de givetvis att beställa här.

tisdag 15 november 2011

Facebook, aldrig!...? eller?


Jodå, jag vet att jag har sagt det och det har jag gjort mer än en gång. Aldrig facebook! Jag vill inte stänga ute några kunder har jag sagt, alla som vill kan läsa en blogg men på Facebook kan bara de redan "frälsta" kolla vad som händer.
Nu har det hänt...Tyger & Ting finns på Facebook. Min tanke är, att för att se hur det fungerar så måste man vara där, jag vill promota affären och bloggen och då är Facebook ett redskap. Får se hur jag reder ut det, dygnet har ju bara 24 timmar...



måndag 14 november 2011

Stöld!


Ja, jag erkänner jag har stulit. Det skedde i torsdags och fredags kan jag tillägga. Jag förverkligade en dröm jag haft sedan länge och för att kunna det var jag tvungen att stjäla mig tid...Jag tog helt enkelt ett antal timmar som jag skulle ha tillbringat med att skicka grejer till våra kunder och använde den till mig själv.
OCH jag hade så himla kul!
För ett antal år sedan hade TV något gör det självprogram där de gjorde en lampa av band och sedan dess har den idén legat i mitt huvud och bara längtat efter att få göras. Jag hade köpt en stomme (en ny lampa som jag slaktade) som passade perfekt för ändamålet och nu hade jag så många fina band och passande tyger så jag var bara tvungen.
Jag är jättenöjd och den blev precis som jag tänkt, nu skulle jag vilja göra en riktigt färgglad också...

fredag 11 november 2011

Tack Älvsjö! Och en rättelse...


Nu är (nästan) allt på plats här hemma igen. Det är mycket plock efter en mässa. Mässan i Älvsjö var vår bästa någonsin och vi tackar alla glada och positiva besökare! Som vanligt var bilen och släpkärran full både på vägen dit och på vägen hem (?) och ändå hade vi inte varor till alla utan får nu skicka en massa från norr till söder. Det är både beklagligt och kul, beklagligt att så många måste gå och vänta på att vi ska få in de tyger som fattas och kul att så många fler än vi trodde, gillade våra grejer.
Något annat som är väldigt kul när man sitter här hemma och skriver adresser på alla kuvert och paket är att få se hur långt alla människor åker för en Syfestival i Älvsjö. Arvidsjaur, Karlskrona, Hässleholm och ett helt gäng glada damer från Mo i Rana i Nordnorge det är häftigt! Hoppas alla tycker att det var mödan värt...
En annan lite tråkigare sak måste jag också berätta. Vi har ett mönster med felaktigheter, så lyft genast kniven från skärmattan och läs vidare så du slipper bli en av dem som skurit fel mått.
Det är mönstret på den läckra axelremsväskan som har fel mått på locket. De korrekta måtten inklusive sömsmån ska vara 22 x 32cm. Skär ni en sådan rektangel och använder rundningen som är i mönstret så blir locket som tänkt.